Üdvözöljük Magyarország egyik legnagyobb szerszámgép kereskedésében. Kínálatunkban megtalálhatóak az új és használt huzalos, valamint tömbös szikraforgácsoló gépek, CNC megmunkáló központok és esztergák is. Szikraforgácsolásban a japán SODICK céget, marás esztergálás területén pedig az amerikai MILLTRONICS céget képviseljük. A fenti kínálatunkat OR-LASER lézerhegesztő gépei egészítik ki.
SODICK, Huzalos és tömbös szikraforgácsoló valamint startfúró gépek milltronics, CNC Megmunkáló központok, marógépek, esztergák bihler, vágó, hegesztő, hajlító automaták MAC-TEC OR-LASER, lézerhegesztő berendezések TEK4, EDM lézeres fúrógépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Sodick technológiák


A Sodick vállalat már több évtizede sikerrel gyárt szikraforgácsoló gépeket. Nézze meg minek köszönhetik a sikerüket!

A Sodick cég nagy múltra tekint vissza a szikraforgácsoló-gépek gyártásában. Ezalatt az idő alatt számtalan új, saját technológiát fejlesztettek ki, majd ültették át minden egyes gépükbe. A következő rövid áttekintéssel beleláthatunk a Sodick sikerének a titkaiba.

Lineáris hajtás:

A hagyományos szikraforgácsoló-gépekben (és valamennyi ipari szerszámgépben) a tengelyek mozgatásért villamos forgógépek feleltek. Mivel a megmunkálásban legtöbbször egyenes vonalú, lineáris mozgásra van szükség, ezért a forgó mozgást egyenes mozgássá kellett alakítani. Erre különböző megoldások születtek, viszont egy közös volt bennük: a mozgást átalakító alkatrészek hibája miatt a pozícionálás pontatlanabb lett, emellett energiavesztességgel is jártak. Ezeknek a kiküszöbölésére a Sodick már 1998 óta lineáris motorokat használ a gépeiben. Ezek a gépek a nyomatékot - így a szerszám fej mozgatását - egyenes vonalban hozzák létre. Így nincs szükség közbenső átalakításra, ezáltal pontosabb lesz a pozícionálás, valamint nincs energiaveszteség. Ezek a hajtások kiváló dinamikával rendelkeznek, így alkalmasak a gyors tengelymozgatásra.

Kerámia alkatrészek:

A kerámia alkatrészeknek számtalan előnyük van az acél vagy a műanyag alkatrészekkel szemben. Könnyű, mégis kemény, stabil, nem öregszik. A kerémia rozsdamentes, és a hő hatására is csak kis mértékben változik. A hőtágulási együtthatója harmada a vasénak. Más szavakkal: a kerámia a legalkalmasabb anyag a szikraforgácsoló-gépekhez, hiszen a megmunkálás során a hőmérséklet nagymértékben változik. Ahhoz, hogy ezek a különlegesen jó minőségű anyagok szerszámgépekben is bevethetőek legyenek, a Sodcik saját maga fejleszti ezeket. 

Számos kerámia alkatrész található a Sodick gépekben, különösen azokon a helyeken ahol nagy az igénybevétel.

K-SMC

Sodick vezérléstechnika

Minden egyes lineáris hajtású Sodick gépben egy saját fejlesztésű vezérlőegység, az SMC (Sodick Motion Control) dolgozik. Felhasználói szinten a nagyon egyszerű és logikus kezelés jellemzi. Ha a belsőt nézzük: az SMC egy 64 bites multitastkos-rendszerrel dolgozik. Az SMC az új fejlestéseknek köszönhetően most már késlekedés nélkül automatikusan szabályozza a szikraközt, az energia-felhasználás kb. 40%-al csökken, a megmunkálási időt is jelentősen lefaraghatjuk.

  • Az SMC vezérli a tengelymozgásokat, kiváltja a régebbi hajtás-rendszereket.
  • A K-SMC technológiával maximalizálhatjuk a lineáris hajtás sebességét és gyorsulását, aminek köszönhetően az asztal pozícinálásánál nő a precizitás, valamint ha szükség van az automatikus szabályozásra, azt késleltetés nélkül végrehajtja a K-SMC.

  • A K-SMC-t a saját F&E részlegünkön, az USA-ban található Silicon Valley-ban fejlesztettük.

 

A K-SMC a generátor egységgel együtt működik. Ez vezérli a tengely mozgatásokat, és ellenőrzi a szikraközt. A gyors reakcióidőnek köszönhetően a szikraköz szabályozása gyakorlatilag egy pillanat alatt, másodpercenként 500x megy végbe. A K-SMC egyidejűleg 8 tengely összehangolt mozgatására alkalmas. A lineáris hajtásnak és a Sodick vezérlés-technológiájának köszönhetően a huzalszakadás gyakorlatilag megszűnik, míg a rendszer dinamikája és szikraköz szabályzása javul.