Üdvözöljük Magyarország egyik legnagyobb szerszámgép kereskedésében. Kínálatunkban megtalálhatóak az új és használt huzalos, valamint tömbös szikraforgácsoló gépek, CNC megmunkáló központok és esztergák is. Szikraforgácsolásban a japán SODICK céget, marás esztergálás területén pedig az amerikai MILLTRONICS céget képviseljük. A fenti kínálatunkat OR-LASER lézerhegesztő gépei egészítik ki.
SODICK, Huzalos és tömbös szikraforgácsoló valamint startfúró gépek milltronics, CNC Megmunkáló központok, marógépek, esztergák bihler, vágó, hegesztő, hajlító automaták MAC-TEC OR-LASER, lézerhegesztő berendezések TEK4, EDM lézeres fúrógépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Új Sodick modell a tokiói JIMTOF kiállításon


A sodick bemutatta legújabb huzalos szikraforgácsoló modelljét az SL sorozatot

JIMTOF 2012

Újdonságok a tokiói szerszámgép kiállításon. A Sodick a világ vezető szikraforgácsoló gép gyártója bemutatta a legújabb fejlesztésű huzalos szikraforgácsoló gépét. Smart Linear--- okos lineáris technológia Az új huzalos szikraforgácsoló gép sorozatának a találó elnevezése Smart a vezérlésre és Lineáris motor a hajtásra utal. A szoftver és a hardver tökéletes összhangja -a legújabb trendek és fejlesztések alkalmazása -modern felhasználóbarát kezelőfelület- értékállóság. Címszavakban ez jellemzi a Sodick legújabb huzalos szikraforgácsoló gépét az SL sorozatot.

Az új vezérlés a legmodernebb hardver és szoftver együttese egy tetszetős design-nal párosítva. A Sodick gépek vezérlése egy 20 collos érintőképernyős táblagéphez hasonlítható. A kezelő a nagyméretű érintőképernyőn a táblagépek menüjéhez hasonlóan válthat képernyőket, állíthatja a nézetet, és indíthat gyárilag beépített hasznos alkalmazásokat- mint például kalkulátor, CAD/CAM program, belső kamera nézet , képernyő billentyűzet stb. A könnyű kezelhetőséget hagyományos billentyűzet és az egér teszi teljessé. A kezelő választhat a hagyományos és az új nézet között. A hagyományos nézet választásakor a képernyő és a menü pontok megegyeznek a korábbi modellek képernyőivel. Így segíti a kezelőket az új modellre történő átállásban A géptest is teljesen új designt kapott. A burkolat két kifordítható ajtóval egészült ki, és a vezérlés egy nagyobb íven forgatható konzolon helyezkedik el segítve a legoptimálisabb pozícionálást.

A Sodick SL(smart linear) sorozatának továbbfejlesztett generátora van, mely még hatékonyabban használja ki a lineáris motorokban rejlő előnyöket, és a Sodick által kifejlesztett mozgásvezérlést. A gyár tesztjei szerint az új modell teljesítménye 20%-al múlja felül a korábbi AG sorozat teljesítményét és ezen felül számos új szoftveres funkcióval bővült. Az egyik ilyen funkció a rövidzár megszüntetése az induló furatban. Előfordulhat, hogy a startfurat pozícióhibája miatt befűzés után a huzal rövidzárba kerül a munkadarabbal, így a vágás nem tud elindulni. Ahhoz, hogy a szikrázás megindulhasson meg kell szüntetni a huzal és a munkadarab kontaktusát. Függőleges startfurat esetében ez a tengelyek kismértékű mozgatásával rövid időn belül egy egyszerű algoritmus alapján megszüntethető. Ha a startfurat ferde és a huzal emiatt kerül rövidzárba, akkor a kontakt megszüntetéséhez bonyolultabb négytengelyes mozgások sorát kell végrehajtania a gépnek. A Sodick eben az esetben más módszert alkalmaz. A huzalfeszítés csökkentésével megkeresi azt az állapotot, amikor a rövidzár megszűnik. Ekkor elindítja a szikrázást, és fokozatosan visszaállítja az eredeti paramétereket. Okos megoldás Az európai piacon várhatóan jövő év májusában találkozhatunk a z új modellel. Kíváncsian várjuk