ÚJ ÉS HASZNÁLT CNC SZERSZÁMGÉPEK

 Sodick Újdonságok az EMO 2019 Kiállításon

Sodick Újdonságok az EMO 2019 Kiállításon

Sodick - A világ vezető szikraforgácsoló gépgyártója az idei EMO kiállításon is bemutatja az újdonságait, többek között a teljesen új ALC400P gépet. A huzalos gépek között ott lesz még az ALC800G, a tömbös szikraforgácsoló gépek közül pedig az AG60L és AG80L modellek lesznek láthatók.


ALC800G – Prémium szikraforgácsoló gép opcionálisan megnagyobbított Z-tengely mozgással

Az ALC800G gép a prémium sorozat minden jellemzőjével rendelkezik – mint például a 3 oldalon automatikusan leereszthető munkatartály, melynek belső mérete 1500 x 1040 mm. Az ALC800GH kivitelben akár 800 mm magas munkadarabok megmunkálására is lehetőség van.


ALC400P – A tökéletes gépgeometria nyomában

Az ALC400P gép tervezésénél és gyártásánál a Sodick célja az volt, hogy az eddigieknél is precízebb gépet alkosson meg. A görgős vezetőszánoknak és a további merevítéseknek köszönhetően még az ALC400G-nél is pontosabb gépet alkotott meg a Sodick. A standard kivitelben karbon szálerősítésű polimer ajtók biztosítják a nagyobb termikus stabilitást.


AG60L automatizációval

A Sodick AG60L a világon a legnagyobb számban eladott lineármotoros tömbös szikraforgácsoló gép. Világszerte használják a szerszám és formagyártásban az autóiparban, az orvostechnikában és sok más iparágban. A 3 oldalon automatikus süllyedő munkatartály lehetővé teszi a gép automatizálását: Az EMO-n egy EROWA robottal felszerelt gép lesz majd látható, melyben nagykapacitású szerszámcserélő és palettaváltót is van.


Sodick AG80L 32x szerszámváltóval

Az AG80L gépbe szerelt 80 Amperes generátornak köszönhetően eddig nem látott ciklusidőkkel készítheti el az alkatrészeket. A 7. generációs lineármotorok egyszerűbb vezérlésmechanizmusokkal még hatékonyabbak. A motorok, a hajtások és a mozgásvezérlés mind a Sodick saját házon belüli megoldása, így a lehető leggyorsabb reakcióidő garantált. Ennek a szabályzásnak köszönhetően minden időpillanatban ideális szikraközzel dolgozik a gép. 


OPM250L: Additív gyártástechnológia integrált gyorsmaróval

Az egyedülálló gép 2 technológiát mutat be egyetlen gépben: a 3D fémnyomtatást és a HSC gyorsmarást. Az OPM250L kiválóan alkalmas a repülőgépipari, autóipari valamint gyógyszeriparban szükséges alkatrészek gyártására. A gép legújabb fejlesztése a „párhuzamos mód”, amelyben egyszerre több kontúr mentén végzi a gép a lézer szinterezést.

Az OPM250L munkafolyamata a következő: a fémport egy egyenletes rétegben kiteríti. Ezt követően egy lézerscanner elvégzi a lézerszinterezést, pár századmilliméteres vastagságban. Ez a folyamat akár tízszer megismétlődik. Ezután a pontos kontúrt egy gyorsmaró fej alakítja ki, így olyan magasfokú felületi minőség és pontosság érhető el, amely csupán a lézerszinterezéssel nem lenne elérhető. Ezután a megmunkálás újból a lézerszinterezéssel folytatódik.

A Gantry típusú gépváznak és a lineármotoroknak köszönhetően nincs holtjáték és a pozícionálás így kiemelkedően pontos. A dielektrikumhűtő gyári tartozék.


Sodick UH650L: Ultranagy sebességű marógép lineármotorokkal

Az UH650L kiváló tulajdonságai közé tartozik az 1G-nél nagyobb tengelygyorsulás, a nagyfokú stabilitás, nano-nagyságrendű pontosság. A gyári Sodick vezérlőnek köszönhetően a gép vezérlése egyszerű és kézenfekvő.


MS100: fröccsöntő gép

A Sodick idéntől Európában is forgalmazni fogja a fröccsöntő gépeit. A V-LINE technológiával a hagyományosnál jobb ciklusidők érhetőek el a fröccsöntött alkatrészek gyártásánál. A gép kiemelkedő tulajdonságai lehetővé teszik az alkatrészek gyártását állandó magas minőségen.