ÚJ ÉS HASZNÁLT CNC SZERSZÁMGÉPEK

Sodick iGroove Technológia

Sodick iGroove Technológia

Az ALC400G/ALC600G termékcsalád valamennyi modellje a Sodick új, szabadalmaztatott iGroove huzalforgató mechanizmusával, jelentősen továbbfejlesztett Stepcut technológiával és számos megnövelt automatizálási lehetőséggel rendelkezik.


Az újonnan kifejlesztett, Sodick által szabadalmaztatott technológia forgatja a huzalt, így a folyamat során a munkadarabok megmunkálásakor használatba vehető, a hagyományos technológia miatt eddig fel nem használt huzalfelület is. A Sodick iGroove forgató mechanizmusa lehetőséget biztosít egy magasabb minőségű szikraforgácsoló megmunkálás kivitelezésére, mely tovább javítja a felületi érdességet, növeli az alakhűséget és a méretpontosságot, egyidejűleg csökkenti az ehhez szükséges huzalfogyást.


            


Alapesetben a huzalelektródát csupán a feszítés és a sebesség beállításával szabályozzák, a fúvókákon és huzalvezetőkön keresztül. Az iGroove technológia további szabályozhatóságot ad a felhasználók kezébe, mely kiemelkedő felületi minőséget és geometriai pontosságot eredményez, emellett jelentősen csökkentve a huzalfelhasználást. A szikraforgácsolás legmagasabb minőséget nyújtó technológiája így gazdasági előnyökkel is jár.


 


Az új gépek a Sodick ’SPW Power Supply Unit’ vezérléssel rendelkeznek, mely egy érintőképernyőn keresztül, egyszerűen kezelhető felhasználói felületet rejt magában. A tengelyek gyors és pontos mozgatásáról a Sodick saját fejlesztésű lineármotorjai gondoskodnak. A munkatér kerámiaelemekből áll, melyek biztosítják a hosszútávú pontosságot és a nagy szilárdságot. Ezek szintén a Sodick fejlesztései, ami minden gépükben megtalálható.
Az egyedülálló, huzalforgató rendszer nagyban növeli a megmunkáló ciklusok hatékonyságát. A nagyoló megmunkálások alatt a huzal nem forog, hiszen itt kevésbé van szükség precíz felületekre. A simító műveleteknél azonban a vezérlés automatikusan határozza meg a körüljárási irány szerinti legelőnyösebb forgási irányt. Ezzel elkerülhető a hagyományos esetekben keletkező kúposság a munkadarab oldalán, hiszen a huzal teljes palástfelülete felhasználásra kerül.Az iGroove technológia magában foglalja a Sodick új lépcsőzetes megmunkálási funkcióit, amelyeket azért fejlesztettek ki, hogy könnyen és kényelmesen megoldják az olyan problémákat, mint a tipikus „csíkozásos” pontossági hibák, amelyek ott fordulhatnak elő, ahol a munkadarab vastagsága hirtelen változik, például furatoknál, lépcsőzetes keresztmetszeteknél. A Sodick által az iGroove technológiával megmunkált mintadarabok azt mutatták, hogy a pontossági hiba előfordulása akár 50%-kal is csökkenthető a hagyományos megmunkáláshoz képest. A megmunkálás-technológiai adatbázis is kibővítésre került, így még több anyagot tartalmaz. Ezenkívül az iGroove lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a képernyőn megjelenő ikonok segítségével, vizuálisan válasszák ki az optimális feltételeket, míg a Stepcut funkció lehetővé teszi a nagy pontosságú horonymegmunkálást, lépcsőzetes megmunkálást, akár többszörösen megszakított felületek esetén is.Az ALC sorozat iGroove kiadású gépei számos fejlett technológiával rendelkeznek, amelyek segítik a fokozott automatizálást, beleértve természetesen a Sodick megbízható és bevált házon belüli fejlesztésű lineáris motorját. Ezenkívül a gépek tartalmazzák az FJ-AWT nagysebességű, automatikus huzal befűző egységét. A továbbfejlesztett vezérlési funkciók közé tartozik az ioncserélt víz digitális ellenőrzése (szűrőnyomás, fajlagos ellenállás, folyadékhőmérséklet), valamint a TH COM, amely minimalizálja a gépen belüli hőmérsékletváltozások hatását, 50%-kal csökkentve a hőmérsékletbeli eltérés mértékét egy hagyományos géphez képest.Egy másik funkció, az AIM (AI Maintenance) figyeli és automatikusan diagnosztizálja a gép állapotát, beleértve az üzemeltetési, karbantartási és telepítési környezetet, ezáltal növelve a gép üzemi rendelkezésre állását, csökkentve a megmunkálási hibák arányát és javítva a nyomonkövethetőséget. A termékcsalád további automatizálási és munkaerő-megtakarítási lehetőségekkel bővült, többek között a Sodick S3CORE automatikus hulladékeltávolító berendezésekkel, kamerás mérőrendszerekkel és a robotokkal való fokozott kompatibilitással együtt. Mindezen műszaki jellemzők mellett az iGroove kiadású gépek újonnan tervezett, nagyobb kapacitású dielektrikum tartályokkal is rendelkeznek (az ALC400G tartály 675 literről több mint 790 literre, az ALC600G tartály pedig 850 literről több mint 990 literre nőtt), valamint három dielektrikum kamrával. Továbbá a szűrők száma háromról négyre nőtt a szűrési hatékonyság további növelése érdekében.