ÚJ ÉS HASZNÁLT CNC SZERSZÁMGÉPEK

A Jövő Gyára - Milltronics 9000 CNC Vezérlő

A Jövő Gyára - Milltronics 9000 CNC Vezérlő


A fontosabb funkciók


 • 3D modellek teszik lehetővé a gépkezelők számára, hogy a forgácsolás megkezdése előtt lássák a kész alkatrészt virtuálisan. Néhány más vezérlővel ellentétben a Milltronics a grafikát összefonja a mozgásvezérlő rendszerrel, így a gépkezelő pontosan látja, hogy mit fog tenni a gép.

 • A kézikerék-futtatás lehetővé teszi a program ellenőrzött módban történő futását, amikor mozgás csak a kézikerék forgatása közben történhet, lehetővé téve a programok átfogó felügyeletét.

 • A program alatti újraindítás lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy bárhol indítsa el a programot a grafika ellenőrzésével, majd futási módra váltson – nincs szükség G&M kód szakértelemre.

 • A 9000 vezérlő Intel Dual Core i5 64 bit-es processzorral és nagy sebességű mozgásvezérléssel rendelkezik, amely másodpercenként akár 3 000 blokkot is képes végrehajtani.


 Az átfogó funkcionalitású vezérlővel felszerelt szerszámgép lesz az a gép a gyártóterületen, amelyen mindenki dolgozni szeretne.

 

A 9000-es sorozatú vezérlő szinte mind a 38 Milltronics CNC-modellben alapfelszereltségnek számít. A HURCO csoporthoz tartozó Milltronics folyamatosan finomítja az integrált vezérlést, hogy egyszerűsítse annak működését, lerövidítse a beállítási időt és olyan funkciókat kínáljon, amelyek hozzájárulnak a ciklusidő csökkentéséhez. A Milltronics 9000 sorozatú vezérlő 120 GB-os SSD-vel, 4 GB memóriával, akár tízszer jobb grafikus teljesítmény- nyel, érintőbillentyűzettel és 15" LCD érintőképernyővel rendelkezik.

 

A Windows-alapú platform felhasználóbarát Milltronics funkciókat, többek között G-kód megjelenítő képernyőt tartalmaz. A vezérlő dialógus üzemmódban, G-kóddal vagy CAM-rendszerrel is programozható, bármi legyen is a leggyorsabb és leghatékonyabb módja az alkatrész legyártásának. A vezérlő egyszerű programozással, a képernyőn megjelenő súgóval, az intuitív menüvel, színes grafikával és a szükséges eszközbeállításokkal segíti a gépkezelőket a gyorsabb betanulásban és a termelékenység maximalizálásában.


 • A Milltronics egy összetett Feed Forward hibajavító algoritmust alkalmaz, amely, csökkenti a saroklekerektési hibákból adódó pontatlanságokat a sebesség csökkenése nélkül.

 

 • A Milltronics 9000 vezérlő ChipBossTM Productivity funkciója saját algoritmusokat használ a szerszámpályák kiszámításához és a maximális forgácsoló erő szabályozásához, ami gyorsabb ciklusidőt, megnövelt szerszámélettartamot, pontosabb alkatrészeket és alacsonyabb főorsó terhelést eredményez. Trochoid marási stratégiákat alkalmaz mélyebb fogással, kisebb pályaeltolásokkal, így használatával még több idő takarítható
 

 • A Milltronics Shop View (MSV) egy termelékenységnövelő szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megismerjék a gép állapotát és Ipar 4.0 kompatibilis eljárással gyűjtsék a használati és diagnosztikai adatokat. Az adatok felhő alapú tárolásának köszönhetően PC-vel, táblagéppel vagy okostelefonnal is elérhetőek.

 • A kétirányú esztergálási ciklus is termelékenységnövelő funkció. Arra tervezték, hogy akár 60%-kal emelje a termelékenységet, növelje a szerszám élettartamát, javítsa a felületminőséget, javítsa az esztergálási sebességet és hatékonyságot, miközben kiaknázza a legújabb lapkatechnológia előnyeit.

 


Az új mérce

 

A Milltronics 9000 sorozatú vezérlővel felszerelt szer­számgép lesz az a gép a gyártóterületen, amelyen mindenki dolgozni szeretne. A legbonyolultabb programok is rekordidő alatt végezhetők el. Az adatátvitelt USB-portok és Ethernet-kapcsolat támogatja. A vezérlő lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy párbeszédes programozással létrehozott alkatrészeket vagy CAM rendszer által generált szerszámpályákat futtassanak. A 9000-es sorozatú vezérlő a szupergyors mozgásvezérlő rendszerrel, funkciókkal teli CNC-vel és a telepítést és kezelést felgyorsító interfésszel kombinálva megoldást nyújt az alkatrészek gyorsabb és jobb elkészítéséhez.

 

A Milltronics opcionális ChipBoss szoftvere saját algoritmusokat használ a szerszámpályák kiszámításához és a maximális forgácsolási erő szabályozásához. Így magasabb előtolási értékek állíthatók be, és csökkenthető a gyorsítások – lassítások száma és mértéke, ami kevesebb kopáshoz vezet. A ChipBoss lehetővé teszi, hogy a szerszám teljes élhosszát használja, ami azt jelenti, hogy teljes fogásmélységgel haladhat az anyagban. Az új szoftver úgy működik, hogy automatikusan ellenőrzi a szerszám terhelését, állandó értéken tartja, ami így gyorsabb ciklusidőket, jobb szerszámélettartamot és pontosabb alkatrészeket eredményez. A ciklusidők (a geometriától függően) 3-5-szörös élettartam mellett akár 50 százalékkal is csökkenthetők.

A Milltronics Shop View (MSV) azonnali hozzáférést biztosít a gép állapotához, beleértve a programokat, a beállításokat, a digitális leolvasást, a megmunkálási videó élő pillanatfelvételeit, az orsóterhelést, az orsóórákat, a gépi eseménynaplót, a fájlátviteleket, a riasztásokat. Az MSV fejlett felhőalapú felügyeleti, kommunikációs és diagnosztikai technológiát használ a géphez történő kapcsolat során. Az MSV a felhőben fut a Milltronics szerverein, ezért az üzemben nincs szükség informatikai infrastruktúrára vagy szakértelemre. Használatához mindössze annyit kell tennünk, hogy számítógépünkkel, táblagépünkkel vagy okostelefonunkkal az msv.milltronics.com oldalra lépünk. Az MSV-platform egy biztonságos hálózaton található, amelyhez a felhasználók egy reszponzív weboldalon, végpontok közötti titkosítással férnek hozzá.

 


A Milltronics Shop View jellemzői:

 

 • Ipar 4.0 és MTConnect-kompatibilis;

 • Rendezhető és kereshető vizuális felület a gyors kiválasztáshoz;

 • A gép vizuális felülete élő adatokat jelenít meg;

 • A Tab nézet lehetővé teszi a képernyők képeinek/videóinak nagyítását;

 • Kereshető gépfájlkönyvtár, rendszerleíró adatbázis és eseménynaplók;

 • A gépbeállítások lehetővé teszik a felhasználó által megadott név bevitelét a futó program vagy alkatrész könnyű azonosításához.

 

A Digitális Beállítási Asszisztens (DSA) WiFi-n keresztül teszi a mobiltelefont vagy táblagépet a CNC-gép vezér­lőjének kiterjesztésévé. Ez az opcionális szoftver funkció lehetővé teszi, hogy az alkatrészekhez, a munkadarabok­hoz, a beállítási adatokhoz, a szerszámadatokhoz tartozó képek egyszerű elérésével lerövidítsük a beállítási időt. A felhasználók ezáltal könnyen dokumentálhatják az alkatrész beállítási utasításokat mások számára. A DSA az alkatrészekkel kapcsolatos fájlokat csomagokba csopor­tosítva tárolja a könnyű előhívás érdekében. A kiválasz­tott alkatrészekhez tartozó csomagokat automatikusan előhívja és megjeleníti, a beállítási információk kézi esz­közökön is elérhetőek.

 

(A cikkünk megjelent a ProdEngineer oldalán 2021. szeptemberében. Címe: A jövő gyára)