Miért jó választás a Takumi U600 megmunkáló központ?

Miért jó választás a Takumi U600 megmunkáló központ?

Főoldal / Hírek/Újdonságok

A sokoldalú megmunkáló központ merev felépítésével és precíz kialakításával kiemelten alkalmas a finomabb megmunkálásokhoz, legyen szó fröccsszerszámok, vagy öntőformák gyártásáról.

A Takumi U600 megmunkáló központ esetében már a tervezéskor a precizitás volt a fő szempont. A gépágy és a portálöntvény kompakt, emellett merev kialakítású. A direkt-hajtású, SK40 vagy HSK befogóval rendelhető főorsó 14-45 kW-os teljesítményhatárokon beül választható. A főorsókinyúlást – és ezáltal a Z-szán kihajlását – a gép szerkezete minimalizálja, ezzel tovább növelve a stabilitást és merevséget. Ez elsősorban az X-szánvezetékek lépcsős kialakításának köszönhető. A csúszófelületek tökéletes siklásáról a nagy gondossággal, kézzel honolt felfekvő-illesztő felületek gondoskodnak. A pontos szerelésnek hála a megmunkáláshoz szükséges szoftveres geometriai kompenzációkra csak minimálisan van szükség.

Az üzem közbeni stabilitás és pontosság megőrzéséhez további tervezési szempontok járulnak hozzá. Ezek közé tartoznak a belső hűtéssel szerelt, előfeszített golyósorsók, a főorsó termikus kompenzációja szenzoros megfigyelésen keresztül, és a lineáris mérőlécek. A legmegbízhatóbb működéshez hozzájárulnak a jól ismert beszállítók kínálatából felhasznált alkatrészek is. A lineáris vezetékek túlméretezésének köszönhetően többszörösen biztosított a precíziós megmunkálás feltétele.

A tengelyenkénti 6, vagy több golyóskocsi ideális egyensúlyt teremt a kiváló dinamika és pontosság közt. A mozgóalkatrészek tömege minimális, mégis biztosítják a kellő merevséget a megmunkáláshoz. A precíziós lineáris vezetékek révén a legjobb gyorsulási értékek is elérhetővé válnak amellett, hogy a terhelésmegoszlás is nagyobb felületen történik. Több golyós kocsi alkalmazása miatt a kopás mértéke is mérsékeltebb lesz.


A képen berendezés látható

Automatikusan generált leírás

A gép a Heidenhain Control TNC 640 vezérlés legújabb verziójával kerül szállításra. A szerkezet kialakítása lehetővé teszi a felülről, illetve oldalról történő rakodást, bármilyen interferencia nélkül. A használatot az ergonomikus kezelőfelületek és a központi karbantartási egységek is megkönnyítik. A jól pozícionált hűtőközegrendszer, a meredek burkolatelemek és a forgácskotrók, valamint az edzett kihordócsiga, gondoskodnak a keletkezett forgácsok munkatérből történő eltávolításáról. A beépített olajfölöző berendezés a hűtő-kenő folyadék élettartamát jelentősen képes meghosszabbítani.

És hogy miért is jó választás az U 600 megmunkálóközpont?

A Takumi, több, mint 30 éves jelenlétével a piacon a leginkább felhasználóközeli fejlesztéseket képes megvalósítani. A szerviz, illetve egyéb, felhasználói támogatás a HURCO hálózatán keresztül érhető el. Emellett a merev kialakítás lehetővé teszi a teljes készre munkálást, legyen szó szimultán 5-tengelyes, de akár 5-oldalú, indexelő megmunkálásról.

X