A Sodick új, szabadalmaztatott iGroove huzalforgató mechanizmusa

A Sodick új, szabadalmaztatott iGroove huzalforgató mechanizmusa

Főoldal / Hírek/Újdonságok

Az ALC400G/ALC600G termékcsalád valamennyi modellje a Sodick új, szabadalmaztatott iGroove huzalforgató mechanizmusával, jelentősen továbbfejlesztett Stepcut technológiával és számos megnövelt automatizálási lehetőséggel rendelkezik.

A képen szöveg, fehér látható

Automatikusan generált leírás

A jelentős újítások mellett a gépek nagyobb dielektrikum tartályokkal vannak felszerelve. Az újonnan kifejlesztett, Sodick által szabadalmaztatott technológia forgatja a huzalt, emiatt a megmunkálásakor használt huzal sokkal jobban kihasználható, így a hagyományos technológiákkal ellentétben az eddig fel nem használt huzalfelület is részt vesz a vágásban. A Sodick iGroove huzalforgató mechanizmusa lehetőséget biztosít egy magasabb minőségű szikraforgácsoló megmunkálás kivitelezésére, mely tovább javítja a felületi érdességet, növeli az alakhűséget és a méretpontosságot, emellett a gép huzalfelhasználása is gazdaságosabb lesz.

 A képen beltéri, mikroszkóp, rendetlen, molnár látható

Automatikusan generált leírás

Alapesetben a huzalelektródát csupán a feszítés és a sebesség beállításával szabályozzák, a fúvókákon és huzalvezetőkön keresztül. Az iGroove technológia további szabályozhatóságot ad a felhasználók kezébe, mely kiemelkedő felületi minőséget és geometriai pontosságot eredményez, emellett jelentősen csökkentve a huzalfelhasználást. A szikraforgácsolás legmagasabb minőséget nyújtó technológiája így gazdasági előnyökkel is jár.

Az új gépek a Sodick ’SPW Power Supply Unit’ vezérléssel rendelkeznek, mely egy érintőképernyőn keresztül, egyszerűen kezelhető felhasználói felületet rejt magában. A tengelyek gyors és pontos mozgatásáról a Sodick saját fejlesztésű lineármotorjai gondoskodnak. A munkatér kerámiaelemekből áll, melyek biztosítják a hosszútávú pontosságot és a nagy szilárdságot. Ezek szintén a Sodick fejlesztései, ami minden gépükben megtalálható.

Az egyedülálló, huzalforgató rendszer nagyban növeli a megmunkáló ciklusok hatékonyságát. A nagyoló megmunkálások alatt a huzal nem forog, hiszen itt kevésbé van szükség precíz felületekre. A simító műveleteknél azonban a vezérlés automatikusan határozza meg a körüljárási irány szerinti legelőnyösebb forgási irányt. Ezzel elkerülhető a hagyományos esetekben keletkező kúposság a munkadarab oldalán, hiszen a huzal teljes palástfelülete felhasználásra kerül.

A képen szöveg, beltéri, elektronika, iroda látható

Automatikusan generált leírás

Tekintse meg részletes videónkat használt CNC szerszámgépeinkről árakkal és fontos műszaki adatokkal!