Üdvözöljük Magyarország egyik legnagyobb szerszámgép kereskedésében. Kínálatunkban megtalálhatóak az új és használt huzalos, valamint tömbös szikraforgácsoló gépek, CNC megmunkáló központok és esztergák is. Szikraforgácsolásban a japán SODICK céget, marás esztergálás területén pedig az amerikai MILLTRONICS céget képviseljük. A fenti kínálatunkat OR-LASER lézerhegesztő gépei egészítik ki.
SODICK, Huzalos és tömbös szikraforgácsoló valamint startfúró gépek milltronics, CNC Megmunkáló központok, marógépek, esztergák bihler, vágó, hegesztő, hajlító automaták MAC-TEC OR-LASER, lézerhegesztő berendezések TEK4, EDM lézeres fúrógépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Új és használt CNC Szerszámgépek

Lineáris motorú hajtások


Rövid áttekintés a Sodick egyes gépeiben is megtalálható lineáris motorú hajtásokról.

Lineáris motorú hajtásoknak rengeteg előnye van a hagyományos motorokhoz képest. Alkatrészeiben megegyezik ezekkel (mágnesek, tekercs). Míg a hagyományos villamos forgógépeknél a motor által kifejtett forgatónyomatékot át kellett alakítani, addig a lineáris motorok közvetlenül, egyenes pályára, transzlációs mozgás formájában adják le a nyomatékukat. Menetirány-váltásra is jobban reagálnak, mint a forgógép alapú hajtások. Ezekben a motorokban nem található golyós orsó, nincs ezáltal sebességveszteség, valamint kevesebb vágással folyamattal jobb felületet kapunk a megmunkálásnál. Nagyobb sebességet, gyorsulást érhetünk el, valamint nem igényel karbantartást. Nagy igénybevétel esetén a golyós orsók elhasználódnak, a gépek kényszerszünetéhez vezethetnek, cseréjük akár 5000 euróba is kerülhet, valamint a gépek kiesése is hiányt okozhat. A lineáris hajtásokkal ezeket a költségeket is megtakaríthatjuk, mivel nem tartalmaznak golyós orsót!"A Sodick lineáris motorjai jóval magasabb teljesítményt nyújtanak, mint a golyós orsós hajtások. Az asztal és a motor egy egységet képez, ezáltal nincs szükség felesleges veszteségekkel járó energia-átvitelre. Minden Sodick lineáris motor saját fejlesztés. A tekercsek, mágnesek, vezérlőegységek fejlesztése egy különlegesen jó koncepciót eredményezett A vezérlésnek köszönhetően remek dinamikai lehetőségeik vannak, amelyek jól használhatóak a szerszámgépekben."