ÚJ ÉS HASZNÁLT CNC SZERSZÁMGÉPEK

OR-Laser

DIODELINE Dióda-gerjesztésű lézer

  • Gyártó: OR-Laser
  • Gép Állapota: Új


DIODELINE - dióda-gerjesztésű lézer A diódával gerjesztett lézerrendszerek piacra dobásával az OR-Laser új dimenzióba vezeti be a lézeres megmunkálási technológiát. Az új rendszernek számtalan előnye van a hagyományos villanólámpával gerjesztett lézerekkel szemben. A kompakt design és a különösen hosszú élettartam mellett ez az új lézerrendszer 20%-hatásfokkal rendelkezik (villamos energia-optikai energia átalakítás), amely az előző technológiával elérhetetlen volt (<3%). Ez nem csupán pénzt takarít meg a felhasználónak, hanem hozzájárul az egészségesebb környezet megtartásához is. Ennek a gépnek nincs szüksége ipari feszültségű hálózatra, a gép 230V-os, egyfázisú csatlakozóval van felszerelve. A fogyó alkatrészek hiánya miatt a gép gyakorlatilag karbantartásmentes. Emellett a rendszer a pontosságával is hódít: kiváló minőségű lézersugárral 50μm pontossággal végezhetjük a megmunkálást, így az igényes hegesztési feladatokat is könnyedén ellátja ez a gép. A gépek csúcsteljesítménye 3 kW-ig terjed (legnagyobb átlagos teljesítmény 300W), az impulzustartam 0.1 ms-tól 50 ms-ig, az impulzusfrekvencia 0.1 Hz-től 100 Hz-ig.
Műszaki adatok
A gép leírása 1: A lézerfej innovatív kialakításának köszönhetően különböző fókuszlencséket használhatunk a rendszeren. Minden fókuszlencsén a fókusztávolság elektronikusan kódolva van. A rendszer automatikusan felismeri, éppen melyik lencse van használatban, és a vezérlőrendszeren keresztül kijelzi a felhasználónak, hogy mekkora az aktuális hegesztési pont. Egy elektromágneses beam-expanderen keresztül a hegesztési pont nagysága - a használt lencsétől függően - fokozatmentesen állítható. Lézer sugárkarakterisztika A lézersugarak minőségét a BPP adja meg (angol "Beam parameter product" - lézersugár paraméter szorzat), ez döntő mértékben leírja a lézersugár fókuszálhatóságát. A kisebb BPP érték jobb minőségű lézersugarat jelent. Az 1064 nm-es lézertechnológia esetében a legkisebb elméleti határ a BPP=0.339 mm x mrad. A mi lézereink esetében a legjobb elérhető BPP=1,4 mm x mrad, ez lehetővé teszi az 50 μm-es fókusznagyságot.
A gép leírása 2: A DIODELINE modul külön egységként is használható rendszerek, gyártósorok, vagy kézi gyártóberendezésekbe történő beépítésre. A modul kiváló választás olyan gépészeknek, szerelőknek, akik egy egyszerű csatlakozón keresztül szeretnék hozzákapcsolni a rendszerükhöz ezt a lézermodult. Ezt az egységet sokféleképpen lehet használni a kompaktságának és a rugalmasságának köszönhetően. A modulhoz hozzátartozik egy külső vezérlőegység, amivel be lehet állítani, majd menteni a lézer paramétereit. A digitális és analóg csatlakozókon keresztül külső vezérlőegységeket kapcsolhatunk a DIODELINE OEM-hez. Így külső eszközről megadhatunk fontos paramétereket, mint például a lézerteljesítményt, vagy akár egyenként lézerimpulzusokat. Kezelés érintőképernyőn A 10 colos érintőképernyőn minden paramétert beállíthatunk, és számtalan beállítási lehetőség közül választhatunk, amelyeket rögtön el is menthetünk. A régebbi adatokat bármikor újra előhívhatjuk. Orvostechnika, repülőgépipar, elektronika; a Diodeline MINDEN TERÜLETEN BEVETHETŐ!
Méretek
Z-tengely mozgástartomány: 200 mm
Max. munkadarabsúly: 200 kg
Munkaasztal mérete: 500 x 400 mm
A gép méretei: 700 x 1 350 x 600 mm
A gép súlya: 160 kg
Áramfelvétel: 400V (3 fázis, 50-60Hz)
Tulajdonságok
Kijelző típusa: 10" Érintőképernyő
X / Y tengely mozgatása léptetőmotorokkal
LED világítás
Egyszerű koordináta-transzformáció
Védőgáz
Diódapumpált lézer
Egyenes,- és körpálya vezérlés
Tengelymozgatás joystick segítségével
10x nagyító látcső
Változtatható sugárátmérő
Lézerrezonátor rezonátor mechanikával
Lézer
Lézer típusa: Nd:YAG
Max. teljesítmény: 120 W
Max. impulzus teljesítmény: 6 kW
Impulzus energia: 60 J
Impulzus időtartam: 0,4 - 20 ms
Impulzus frekvencia: 1 - 20 Hz
Fókusz átmérő: 0,2 - 2 mm

TAG-ek: or-laser, diodeline, dióda, lézer, hegesztő