Új és használt CNC Szerszámgépek

Üdvözöljük Magyarország egyik legnagyobb szerszámgép kereskedésében. Kínálatunkban megtalálhatóak az új és használt huzalos, valamint tömbös szikraforgácsoló gépek, CNC megmunkáló központok és esztergák is. Szikraforgácsolásban a japán SODICK céget, marás esztergálás területén pedig az amerikai MILLTRONICS céget képviseljük. A fenti kínálatunkat OR-LASER lézerhegesztő gépei egészítik ki.
SODICK, Huzalos és tömbös szikraforgácsoló valamint startfúró gépek milltronics, CNC Megmunkáló központok, marógépek, esztergák bihler, vágó, hegesztő, hajlító automaták MAC-TEC OR-LASER, lézerhegesztő berendezések TEK4, EDM lézeres fúrógépek
Sodick

SLC400G

ÚJ MODELL--A legjobb még jobb lett: Smart Linear, Smart Pulse

1998-ban a Sodick az első lineáris motorhajtású szikraforgácsoló géppel egy jelentős újítást vezetett be a szikraforgácsoló gépek világában. 15 év elteltével a Sodick már több mint 32 000 lineáris motorral ellátott gépek adott el világszerte.

Az SLC széria a legújabb Lineáris Szikraforgácsolási Technológiát vezeti be, a 15 év tudásán és tapasztalatán alapuló, a gazdaságosság szempontjából a leghatékonyabb és legtermelékenyebb szikraforgácsoló gépeket a piacon.

A világon egyedülálló 10 év pozícionálási garancia

A Sodick annyira bízik a saját Lineáris Motorhajtás Technológiájában, hogy az összes lineáris motorral ellátott szikraforgácsoló gépet a piacon elsőként 10 év pozícionálási garanciával kínálja. A vevők biztosak lehetnek abban, hogy a szikraforgácsolás terén szerzett saját tudásuk és versenyképességük még tovább javul a Sodick Garanciája által.

Lineáris Motorhajtás Rendszer: A Smart Linear – Okos Lineáris Technológia

A Lineáris Motorok messze dinamikusabban, mint a korábbi tengelyes meghajtások, golyósorsók; a Lineáris Motorhajtás egy direkt hajtás, ami dinamikus, érzékeny tengelymozgásokat tesz lehetővé a mechanikus hajtássor okozta Holtjáték nélkül. A golyósorsók, tengelykapcsolók és forgómotorok kiküszöbölésével a Pontosság kevés karbantartással és vibrációmentes működtetéssel hosszú éveken keresztül garantált. Az SLC széria Lineáris Motorokkal van felszerelve az X, Y, U és V tengelyeken, Heidenhain abszolút üveg mérőlécekkel, amelyek felbontása 0,01 mikron, így biztosítva a Nano pozícionálást. Az abszolút aérőrendszer további előnye, hogy a gépnek nincs szüksége referenciapozícionálásra, így a kezdeti beindítási ciklus ideje csökken.

Sodick Mozgásvezérlés - Sodick Motion Controller (SMC)

A Sodick Mozgásvezérlés (SMC) egy integrált vezérlő áramkör. A K-SMC alaplapot az USA-ban fejlesztette a Sodick Szilicium-völgyben található saját kutatás-fejlesztés osztálya, kifejezetten úgy, hogy találkozzon és felül is múlja a jelenlegi és jövőbeni szikraforgácsolási igényeket. Az SMC mozgásvezérlés a gép generátorában van integrálva. Vezérli a tengelymozgást, és felügyeli a szikraközben történt változásokat. Az ultragyors válaszidő lehetővé teszi, hogy a vezérlés másodpercenként 500-szor is változtassa a szikraközt, így folyamatos szervo választ eredményez.

Kerámia Munkaterület.

A kerámiáknak számos előnyük van, könnyűek, szilárdak, merevek, a hőállóságuk háromszor jobb, mint az öntöttvasnak vagy az acélnak, továbbá korroziómentesek. A munkaterület, pl. a munkaasztal, az AWT (automata huzalbefűző) felső és alsó karja kerámiából készültek, hasonlóan a mérőgépekben használt alkatrészekhez. Azért, hogy a kerámia előnyeit gazdaságilag is ki lehessen aknázni a Sodick gépekben, a Sodick a saját gyárában maga gyártja a kerámia alkatrészeket.

Szilárd Gépszerkezet

A gépszerkezet stabilizált Meehanite®-ból készült, erősen bordázott, így különösen hosszú távú merevséget, szilárdságot és stabilitást biztosít. A felületeket - amelyekre a THK SSR Golyós Lineáris Vezetői vannak felszerelve - kézzel csiszolták, így biztosítva a tökéletesen sima felület és a kiváló gépgeometriát. Az X- és Y-tengelyek független tömegek (nem keresztszános megoldás). A munkaasztal csak X irányban mozdul el, az Y-tengely mozgását az Alsó Kar és a Ram biztosítja, így nincs veszélyeztetve a tökéletes geometria.

Dielektrikum Tartály és a Munkaterület

A dielektrikum tartály belseje rozsdamentes acélból készült, így gyorsabb és egyszerűbb a karbantartása, mivel nincsen festve. A munkatartály hátuljában lévő mozgó elemek, és az alsó kar hátsó részénél lévő tömítés feletti folytonos vízáramlás biztosítja, hogy a hulladék nem gyülemlik fel. A dielektrikum folyadék szintjét automatikusan felügyeli a gép a Felső Huzalvezető pozíciója segítségével. Az asztal támasztékok, a felső/alsó vezérelt karok és a huzallal érintkező kritikus részek mind kerámiából készültek. Ez biztosítja, hogy a Huzalos Szikraforgácsoló Gép alapvető elemei optimális elektromos szigetelést és kiváló hőstabilitást nyújtanak.

Csúszólap Tisztítás Funkció

A gép csúcspontosságának és a stabil megmunkálás megőrzéséhez egy tömítéstisztítás funkció is be lett vezetve standard funkcióként. Ez a funkció sokkal könnyebb karbantartást biztosít, és megnöveli a tartálytömítés élettartamát is.

Digital Pika-W Szuper Simító Áramkör

A Sodick bevezette a 0,20μmRa értéknél is jobb felületi érdességet biztosító Digital Pika technológiát. Ezt a technológiát a Sodick fejlesztette és gyártotta annak érdekében, hogy a vágási energia minimális legyen, valamint hogy a szikraközt digitális impulzusok vezéreljék, így a lehető legjobb felületi minőséget lehessen elérni. Ezáltal az utólagos polírozásra és más felületsimító műveletekre kevesebb időt kell fordítani, sőt egyes esetekben ezeket el is lehet hagyni.

Huzalfeszítés Szervo

Minden SLC szériás gép fel van szerelve egy standard huzalfeszítés szervoval, ami folyamatosan felügyeli és szabályozza a huzalfeszítést, és beállítja a szervo motor erősségét, így stabil, csúcspontosságú megmunkálás érhető el. A huzalfeszítést a Sodick Mozgásvezérlés (SMC) vezérli, ami a lineáris motorokat is vezérli, így még pontosabb és finomabb huzalszabályozást ér el a gép. 

Alkalmazkodó Vezérlés: Ez az áramkör állandóan felügyeli a paramétereket és alkalmazkodik hozzájuk a megmunkálás alatt, így biztosítja a gép a stabil megmunkálást és az azonnali változtatásokat a munkadarab magasságban (Lépcsőzetes megmunkálás) vagy a progresszív felületi területváltozásokat (hengerek), anélkül, hogy az aktuális vágási paramétereken változtatni kéne. Ez a funkció kiküszöböli a rövid áramkörök szükségességét, amelyek vágási csíkokat vagy huzalszakadást okoznának, így a minőség és a termelékenység is romlana.

Automatikus Huzalbefűzés Rögzített Jet AWT®-vel (vízsugaras automatikus huzalbefűző)

A gyors, hatékony és megbízható huzalbefűzés létfontosságú a modern termelésben. Az automatikus huzalbefűzés kevesebb, mint 9 másodpercig tart, továbbá elárasztás közben is véghez vihető, így csökken a kihasználatlan idő. Ha a vágás alatt elszakad a huzal, a gép visszatér a befűzés pontjába, és izzítással elvágja a huzalt, majd eltávolítja a nem kívánt huzalvéget és újrafűzi a huzalt.

Előugró Keresés Funkció: amikor a huzal nem halad át a startfuraton, a huzal automatikusan felemelkedik, és a gép befűzi újra a huzalt. Ezt a műveletet addig ismétli a gép, amíg a huzalbefűzés nem sikerül, ez különösen kis startfuratoknál hatékony, vagy hajlított/dőlt felületekkel rendelkező munkadarabok esetén.

Csúcspontosságú Pozícionáló Szenzor - FT 11

Ha huzalt magát a munkadarab pozícionálására használják, a gép automatikusan egy mérőciklust kezd el, hogy beregisztrálja a munkadarab pozícióját (méretét) és tengelyek szöghelyzetét. A pozícionálási pontosság különösen fontos a kívánt megmunkálási minőség eléréséhez. A lineáris technológia jelentősen növeli a pontosságot.

19-inch TFT Érintőképernyő; Az Okos Vezérlés

Az új Sodick Vezérlésnek számos vonzó funkciója van, kezdve a Windows 7® operációs rendszer használatától a fejlett 19 colos TFT érintőképernyőig, amely úgy működik, mint egy táblagép. A műveleti képernyőt a hagyományos képernyőn és az új táblagép-szerű képernyőn is ki lehet választani. Ezenkívül a képernyők elrendezését a gépkezelő a munkakörülményekhez tudja igazítani, testre szabni.

Az NC programokat 2D és 3D grafikák támogatják. A karbantartási képernyők a gép állapotát mutatják, a karbantartáshoz és felülvizsgálathoz a távoli hozzáférés is lehetséges.

Intelligent Q3vic EDW

Az Intelligent Q3vic EDW tervező program standard tartozék az SLC széria gépeiben. Az automatikus programozó rendszer érzékeli a munkadarab azon területeit, amelyeket ki lehet vágni a Huzalos Szikraforgácsoló Géppel, és kiszámítja a vágási kontúrokat. Az emberi munkaóra drasztikusan csökkenthető ezzel a funkcióval, köszönhetően annak, hogy még a bonyolult alakzatok vágási kontúrjai is kivonhatóak egyetlen paranccsal. Mozgástartomány(X,Y,Z)
400 x 300 x 250 mm
U/V tengely mozgástartománya
150 x 150 mm
Max. munkadarabsúly
500 kg
Munkatartály mérete
850 x 610 mm
Fokos vágás
±25° (opcionálisan ±45°), 130 mm-en
Huzalátmérő
Ø 0.10~ Ø 0.30 mm (0.05 mm opcionális)
Max. huzalsebesség
420 mm/s
Max. huzaltekercs
20 kg
Huzal induló készlet
5 kg sárgaréz huzal
Aktív AWT (automatikus huzalbefűző)
Nagysebességű automata huzalbefűzés
Huzalfeszítő szervo
Huzalfeszítés
3-23 N
Huzalvég eltávolító
Munkaasztal - padló távolsága
995 mm
A gép méretei
2115 x 2490 x 2330 mm
Gép telepítési mérete
3,350 x 3,840 mm
A gép súlya
3350 kg
Áramfelvétel
3-fázisú 400V, 50/60Hz 13kVA
Dielektrikumtartály külső méretei
650 x 2080 mm
Dielektrikumtartály súlya (üres)
400 kg
Dielektrikumtartály térfogata
600 l
Dielektrikumszűrő
3 Eco Szűrő
Szűrőnyomás kijelzése
Ioncserélés
Ioncserélő gyanta (18 liter)
Max. megmunkálási áramerősség
40 A (Premium 60A)
NC egység
Multitasking OS, M4-LINK
Felhasználó memóriakapcitás
Szerkesztés: 100.000 mondat, mentés: 30 MB
Adattárolás
SSD (merevlemez), külső memória
Beviteli lehetőség
Külső memória, érintőképernyő, billentyűzet, LAN
Kijelző típusa
19” TFT-LCD
Karakterkészlet
Standard (Alfanumerikus karakterek és szimbólumok)
Billentyűzet
Standard (101 gombos), Funkciógombok
Pozícionálási parancs
Növekményes és abszolút
Max. Beviteli parancs
±999999.999 / ±99999.9999 / ±9999.99999 / ±999.999999 (állítható)
Vágási feltétel kapacitás
10,000 feltétel (C0000 - C9999)
Offszet adat kapacitás
10,000 feltétel (H0000 - H9999)
Program sorszám hozzárendelés
N000000000-N999999999
Alprogram szintek száma
60
Q parancs szintek száma
7
Koordináta-rendszerek száma
60
Egyidejűleg vezérelhető tengelyek
4 (SPW-E: 8)
Pozícionálást vezérlő rendszer
Félig zárt hurkos és teljesen zárt hurkos (lineáris mérő) rendszer
Szervo hajtás
Képes lineáris motorok és forgómotorok vezérlésére is
Hiba kompenzáció
Osztáshiba (mindegyik tengely) / sík osztáshiba / nyomaték / csavarodás / munkadarab dőlés / munkadarab torzulás
Szerkesztés
Szerkesztés vágás közben, 2 fájl egyidejű szerkesztése
Grafika
Grafika (program ellenőrzéssek)
XY sík, XY-XZ sík, 3D, grafika kijelzése vágási művelet közben, háttér grafikák, vágás helye, stb.
Szoftver
Intelligent Q3vic, Heart-NC, Anti-vírus, ECO mód
Sarokvezérlés
Digitális PIKA-W Plus áramkör
SPW áramgenerátor
Energiatakarékos működés
Megszakításmentes tápellátás (USV)
Hálózati csatlakozó
USB csatlakozási lehetőség
Automatikus vízszintszabályozás
Abszolut lieáris mérőléc az X,Y,U,V tengelyen
Lineáris motor hajtás az X,Y,U,V tengelyen
Kerámia alkatrészek
10 év garancia a pozícionálási pontosságra

Kérje ajánlatunkat most!


Név/Cégnév *
Telefon *
Email *
három + hét